• تاریخ : 1403/02/15
  • توسط : ادمین

Garnish (food)

گارنیش (تزیین ) بشقاب غذا

گارنیش یا تزیین، وسیله یا ماده ای است که به عنوان تزیین بشقاب یا تزیین همراه ظرف غذا یا نوشیدنی استفاده می شود.

گارنیش یا دورچین بشقاب در بسیاری از موارد، ممکن است طعم اضافه یا متضادی بدهد. برخی از تزئینات عمدتاً برای افزایش تأثیر بصری بشقاب انتخاب می شوند، در حالی که برخی دیگر به طور خاص برای طعمی که ممکن است ایجاد کنند انتخاب می شوند.

گارنیش یک اصطلاح فرانسوی به معنی چاشنی تزیین شده می باشد

گارنیش نقش بسیار مهمی در دید بصری و حتی طعم دهی غذا را دارا می باشد بسیاری از سرآشپزهای معروف در سراسر دنیا به این بخش اهمیت بسیاری می دهند زیرا گارنیش غذا همان دید بصری است که بیننده را جذب یا دفع می کند

فرض کنید شما در یک رستوران  یک غذا با طعم همیشگی را سفارش می دهید شما هرگونه تغییر در طعم را زیاد دلچسب نمی دانید بنابراین ویژگی خاصی که شما را مجذوب همان طعم همیشگی می نماید گارنیش یا تزیین هیجان انگیز بشقاب غذایتان است

گاهی گارنیش طعم به خصوصی ندار و فقط به بشقاب غذای شما رنگ و جذابیت می بخشد  بر خلاف این نیز وجود دارد و گاها گارنیش شامل  یک چاشنی به خصوص  است، مانند سس آماده شده که در درجه اول به دلیل طعم آن به یک ماده غذایی دیگر اضافه می شود.

تفاوت دیزاین و گارنیش، خوراکی بودن گارنیش است. مثلا از  چمن پلاستیکی برای ارائه سوشی به عنوان

 یک تزئین در نظر گرفته می شود، نه یک گارنیش  و یا گاها از مجسمه ها یا شمع های تزینی برای تزیین کیک و نوشیدنی استفاده می شود ولی این یک گارنیش نیست در صوری که به نوشیدنی یا کیک شما یک نوع سس شکلات یا موس اضافه شود این گارنیش بشقاب یا لیوان شما به حساب می آید.

چاشنی باعث جذابیت بصری اقلام غذا یا نوشیدنی می شود. برای مثال، ممکن است رنگ غذا را تقویت کنند، مانند زمانی که پاپریکا روی سالاد سالمون پاشیده می شود. آنها ممکن است تضاد رنگی ایجاد کنند، برای مثال زمانی که پیازچه روی سیب زمینی پاشیده می شود. آنها ممکن است یک کوکتل را از نظر بصری جذاب تر کنند، مانند زمانی که یک چتر کوکتل به یک نوشیدنی عجیب و غریب اضافه می شود.. گاهی اوقات یک چاشنی و یک سس هم برای پایان دادن به ارائه یک غذا استفاده می شود. به عنوان مثال، یک غذای خوراکی را می توان با یک سس، به عنوان چاشنی، همراه با یک شاخه جعفری به عنوان گارنیش، روی آن گذاشت

یک چاشنی ممکن است آنقدر به راحتی با یک ظرف خاص شناسایی شود که ظرف بدون چاشنی ناقص به نظر برسد. مثال‌ها گارنیش دمنوش با یک برگ نعنا یا برشی از یک لیمو

به طور کلی گارنیش یکی از مهم ترین بخش های سرو غذا هم از نظر بصری و هم از نظر طعم به حساب می اید  0لااال.

 

نظرات

در حال حاضر نظری برای بلاگ ثبت نشده است.

نظر دهید